dijous, 1 d’agost del 2013

Camino de Santiago 44. Vinya


(Cliqueu per ampliar la imatge)
 
Aquest miniclima de El Bierzo fa que hi hagi vinya. Com qui diu, no en veia des de Santo Domingo de la Calzada, a la Rioja. Els ceps són molt vells, amb les soques gruixudíssimes, desmesurades.

Pel camí, en una zona de pollancres prop d'un riu, veig venir cap a mi tres dones. Joves, cabell recollit en monyo. Alguna cosa em fa pensar que no són del país. Quan es van acostant les siluetes, em semblen el tipus de dones romaneses que pidolen pels carrers de Barcelona. "Que fort si fossin romaneses i aquí al mig d'aquest paratge em demanessin diners!" penso.
Doncs quan les tinc a un parell de metres, en efecte, una d'elles fent gestos de sordmut m'allarga un escrit de recollida de signatures, previ a la demanda del donatiu!