dijous, 7 d’abril del 2011

Imprescindible


M'acaben d'enviar el link del video "El tren de las moscas", de Fernando López Castillo i Nieves Prieto, guanyador del premi al millor curt al passat Festival de Cinema polític de Ronda. Cliqueu i mireu-lo, no us en penedireu. Són 15 minuts que valen la pena, de veritat.
Si he posat el títol IMPRESCINDIBLE és perquè és un curt que va molt més enllà del que és polític. És un cant a la feminitat i a l'amor, al poder curatiu de l'amor. Es un curt antropològic, relacionat amb el tema que surt de tant en tant en aquest bloc, treu el cap, prometo tornar-hi, desapareix durant molt de temps, torna a sortir...: el tema de la dona i del seu paper central en la humanitat, un tema que té arrels profundes en aquestes venus prehistòriques que es troben en els jaciments arqueològics i que arriba fins a les actuals dones mexicanes del curt. Parla de l'entrega de les dones als homes i de la felicitat. Aquest tren que passa a tota velocitat és una imatge potentíssima. He plorat davant de l'ordinador.

Tant em costa fer posts sobre aquesta qüestió que ara estic empantanegada, de fa setmanes, amb una de les notes egípcies, justament la que parla d'Hathor, una de les antigues deesses protodinàstiques. Em proposo acabar-la i publicar-la aquest cap de setmana.

Copio a continuació la informació sobre el curt:
FERNANDO LÓPEZ CASTILLO y NIEVES PRIETO 21-01-2011 Cada año unos 400.000 emigrantes centroamericanos intentan llegar a Estados Unidos, cruzando México. Viajan como moscas, sobre trenes de carga: No hay vuelos para los ilegales, ni futuro... En un punto de Veracruz, encuentran una pequeña esperanza: "Las patronas", unas mujeres valientes, les aguardan al pie de las vías para entregarles comida y bebida, tren en marcha, día a día durante los últimos 15 años. Este es el argumento del corto de la semana "El tren de las moscas" de Nieves Prieto Tassier y Fernando López Castillo. Una pieza que ha sido galardonada con el premio al mejor corto en el pasado Festival de Cine Político de Ronda