dissabte, 18 de juny del 2011

Més sobre el famós video i sobre la premsa

He tingut unes quantes discussions durant les últimes vint-i-quatre hores, a propòsit del video titulat QUI SÓN ELS VIOLENTS? (post anterior)
Diuen que no queda clar al video qui ha provocat aldarulls. Cert, no es veu.
Diuen que la policia ha de tenir confidents, espies i infiltrats a organitzacions diverses per conèixer, prevenir,... delictes. Penso que és pràctic i segurament imprescindible.
Diuen que aquests protagonistes del video potser són policies vestits de radicals violents (l'atrezzo era bo) per veure qui són,què fan, etc. els grups violents. Pot ser.
Que no està demostrat que aquests policies disfressats haguessin fet res de violent, que hagin provocat ells directament actes violents.
Que per tant, difondre el video és "cremar" unes cares d'uns policies secrets.

Poso tot aquest raonament perquè està fet per gent propera i té la seva lògica.

Segona cosa que he trobat a la xarxa: sembla que el video que apareix com a PRIVAT ara al Youtube, ha estat declarat com a privat pel seu mateix autor, perquè diuen que ha pensat que podria tenir problemes (pels raonaments abans esmentats).

Aquests policies vestits de radicals violents (repeteixo que l'estilista és bo) a les 7h del matí (si és que eren les set del matí com diu el subtítol del video) ¿anaven a infiltrar-se entre grups violents?  ¿Voleu dir que els grups violents no són menys matiners? El cas és que "cantaven" prou allà al mig (devien ser els únics radicals violents a aquella hora) perquè els altres manifestants els identifiquessin com un grup "raro".

D'acord, no puc assegurar res, però la meva opinió és que anaven a fer una provocació i no els va sortir bé.

La premsa que vaig fullejar lendemà (La Vanguardia i l'Avui) no deien ni mu d'aquest video, tot i que al migdia figurava al Youtube amb 192.000 "visionaments". Els diaris parlen del que va dir l'Arcadi Oliveres, però no citen a què es refereix. Protesto contra la premsa que et fa pagar 1'20 euros per no informar-te!!