divendres, 27 de juliol del 2012

Camí de Santiago 26. Activitats parroquials

(Cliqueu per veure la imatge sencera.)

(Prèvia: dues paraules sobre Carrión de los Condes,Palencia. És un poble amb molta solera. Llegeixo algunes plaques d'aquestes que posen els ajuntaments assenyalant que aquí va néixer tal o hi va viure qual. Era de Carrión de los Condes el poeta Marquès de Santillana, "caudillo cristiano y prudente consejero" diu el rètol! També era natural del poble el qui va ser primer bisbe de Manila i hi va fundar la primera universitat filipina. Què us sembla?)

A molts pobles hi ha activitats parroquials, ja siguin misses extres al vespre que inclouen al final "la bendición del peregrino", ja siguin "portes obertes" d'algunes esglésies, assegurada la vigilància per voluntaris i, sobretot, voluntàries. A Carrión de los Condes hi havia un concert de guitarra clàssica.

Algun cop em va sortir la vena anticlerical, injustificada d'altra banda, perquè si et fiques en un alberg parroquial ja has de saber on et fiques i has de comptar que hi haurà una pregària abans de sopar. De totes maneres a Bercianos, un poble on a l'alberg parroquial hi havia uns nanos voluntaris que em van semblar força oberts, els vaig anar a fer l'article sobre la laïcitat del camí... i s'ho van prendre prou bé.