dimarts, 8 de setembre del 2009

Rostres de Roma

Al MAC (Museu Arqueològic de Catalunya), a la seu de Barcelona, hi ha una exposició que acaba aquest proper 13 de setembre (sempre vaig tard): Rostres de Roma. Molt didàctica.

Em vaig quedar parada del munt d'activitats que organitzen. Poso aquí sota una composició simpàtica. És la imatge de la propaganda que fan de les activitats per a nens i famílies.


AFEGIT (un mail que acabo de rebre m'ha fet recordar el que segueix):
Hi vaig anar el diumenge passat. A les 12h començava una visita guiada. De cop i volta van aparèixer a l'entrada del museu una colla de... romans. Dos eren homes armats, un era, posem, un savi, un parell de joves, dues dones, criatures... Em pensava que farien alguna actuació, però no, eren només "figurants" que es van passejar per les sales i van escoltar més o menys les explicacions de la guia. Una de les nenes "romanes" ens va dir que eren allà... "bueno, és per culpa del meu pare, que fabrica coses de romans". El pare era el que anava vestit de savi o de senador o de... Ens va explicar que el negoci es decia Armillum, que havia començat com una afició i que havia acabat sent un modus vivendi (mai millor dit, va dir). Es dedica a fabricar objectes com sandàlies, espases..., a vendre'ls, a participar en festes i esdeveniments de tema romà... A la web de la seva empresa he vist un facsímil d'un ganivet romà plegable que potser us pot interessar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui és qui? je, je.

Magda ha dit...

Va ser una sortida molt simpàtica i tot i que dels figurants, la noia amb ulleres em va deixar una mica perplexe, tot va estar força bé.

Aviam quan repetim!