dilluns, 7 de maig del 2012

L'enderroc de Vil.la Urània aturat!!

Avui abans de les 8h del matí, ja hi havia ciutadans particulars i d'associacions diverses al Carrer Saragossa per manifestar la seva oposició a l'enderrocament de Vil.la Urània.
Hi ha hagut gestions de tot tipus des que Mercè Piqueres de l'ACCC  i l'historiador Dani Cortijo van alertar el dijous passat que l'Ajuntament tenia previst començar l'enderroc avui dilluns. La xarxa ha fet córrer la notícia amunt i avall, i aquest matí a quarts de 9h s'ha sabut que l'Ajuntament feia un pas enrera, sense admetre-ho, eh!, i  que "volia fer les coses amb consens". Ens n'hem assabentat al mig del carrer, no sé si la trucada de l'Ajuntament ha estat feta al Jordi Portabella d'ERC, que havia vingut també a davant l'entrada de la torre, o al President de l'Associació de Veïns de Gràcia. El cas és que tots hem fet uff!
(la majoria de la gent ha marxat, eren les 9h aproximadament, i llavors ha arribat el regidor de Sarrià Sant Gervasi, el convergent Joan Puigdollers a corroborar la notícia, em sembla que empipat per la presència del Portabella!)
S'haurà d'estar a l'aguait.
Aquí hi ha un video de BTV amb la notícia de l'aturada de l'enderroc.
Aquí un video de Graciamon, que com que és una televisió més independent i menys comercial, és més interessant. S'hi veu el petit miting-assamblea que hi ha hagut aquest matí a quarts de nou al mig del carrer, amb les paraules del membre de l'Associació de Veïns i d'en Jordi Portabella, i una entrevista a una familiar de J.Comas que fa un resum històric dels diversos intents d'especulació amb la finca.
Aquí la nota de SOS Monuments

2 comentaris:

Mercè Piqueras ha dit...

Crec que ja és molt que el mateix regidor del districte hagi dit que es buscaria el consens. És el mateix regidor que dijous, en el ple, va dir que era una tema que ja estava decidit --però no va dir que per fer el projecte no havien tingut en compte el que deia el testament de Comas i Solà, ni havien demanat l'opinió de la família. És una primera victòria, però fins que no us escoltin --a la família-- i tinguin en compte la vostra opinió, el destí de Villa Urania encara és a l'aire. Sort. Seguirem col·laborant!

Eulàlia ha dit...

Però els protagonsites no som la família. S'ha d'aconseguir un consens entre molts tipus d'organitzacions: científiques, culturals i veïnals. Penso que vosaltres ACCC tambñé hauríeu de ser convocats.