L'exposició sobre "Els primers pagesos a Barcelona", és a dir, sobre el Neolític, al Museu d'Història de Barcelona, està molt bé.
Estem parlant d'uns 5.000 anys abans de Jesucrist. El que m'ha interessant especialment és veure que al Pla de Barcelona, i en concret a la ciutat de Barcelona hi ha força restes de poblats i enterraments d'aquella època: a Sant Pau del Camp, al carrer de la Reina Amàlia 31, al carrer Muntaner 400 i pico... I a la Sagrera: hi ha un vídeo aeri, impressionant, sobre l'emplaçament d'un lloc d'enterrament col·lectiu que es troba al bell mig de les obres de l'AVE. Una estadística també sorprenent: han trobat dos esquelets aquí, deu allà... i a la Sagrera n'han trobat més de 200!
El que és l'exposició permanent o visita habitual -bàsicament el subsòl romà de la plaça del Rei- comença amb un video on s'explica la història de Barcelona a base de mapes, que resulta molt gràfica tot i la velocitat vertiginosa amb què passen imatges i explicacions. Es veuen els canvis que ha sofert la costa, a mesura que el mar s'ha anat enretirant, i les dimensions que en cada moment tenia la ciutat.
I ara un piropo per als turistes que envaeixen els nostres carrers -almenys per a alguns-. Eren molts els que visitaven amb calma i interès el museu. Resumint, que hi ha gent molt civilitzada. No ho hem d'oblidar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada