dimarts, 6 d’octubre del 2015

El document del segon dilluns


Fa temps vaig publicar a les Barcelonetes nou notes sota l'epígraf "Temps de la correspondència" . Van ser el preludi del que em proposo començar aquesta tardor.

Mentre vaig desempolsant, llegint i catalogant antics papers de la meva família, he imaginat una nova sèrie:

"El document del segon dilluns". Vull compartir cada mes, amb qui encara llegeixi aquest blog, un document dels que vaig descobrint. I miraré de fer-ho, justament, el segon dilluns de cada mes. Ja falta poc.

2 comentaris:

Catherine Perelló Scherdel ha dit...

Estic llegint el llibre Dels Dauchez, dels Vilà i dels Vilà Dauchez d'Eulàlia Petit Vilà.
És apassionant. A banda d'estar molt ben estructurat (costa lligar entre elles parts de la història tan diverses), està molt ben escrit, amb un vocabulari poc usual, amb títols als capítols singulars, amb humor. És difícil deixar el llibre per l'endemà doncs s'ha fet molt tard.
Però damunt d'això estic aprenent quantitat de coses sobre com era el ofici i la història dels tulistes tan a Calais, Lyon o Barcelona, com funcionàven els mercats del 1900, com es va eixamplar l'eixample, com persones anònimes salvem la arquitectura popular, com es va fer el clavagueram de Barcelona, com vivien Barcelonins la guerra etc. És un relat captivador apassionant. És una feinada ben documentada de geografía humana que complementa la nostra memòria històrica.

Catherine Perelló Scherdel ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.