diumenge, 21 de juny del 2009

Dibuixar edificis 2


El Royal Albert Hall és un gran teatre londinenc de planta circular. Es troba a la vora de Hyde Park, just davant del monument encarregat per la reina Victòria al seu estimat marit el príncep Albert, un templet neogòtic, cridaner i daurat.

El juliol passat era a Londres i gairebé cada dia hi passava per davant amb bus. Molt a prop d'aquest punt vaig viure una contraposició d'escenes.

Som a primera hora de la tarda: a l'autobús hi ha bastants negres jamaicans. Al meu costat un xino mastega xiclet de manera molt exagerada, una velleta asseguda més enllà parla sola. Un nen petit marraneja i la mare no li fa cas, un iaio agafa fort els seus paquets. L'autobús es para en un semàfor i miro per la finestra cap a fora. A la vorera hi ha una cua de parelles de mitjana edat. Ells amb vestit, algun jaqué, algun barret de copa; elles amb vestits jaqueta de colors pastel. La cua va avancant a poc a poc i va despareixent per una porteta que hi ha a la tanca del darrera del parc de Buckingham Palace. Un empleat mudat es mira les invitacions que van mostrant les parelles de convidats. La reina deu fer una garden party.
Els de l'autobús i els de la cua, dos mons allunyadíssims a cinc metres de distància.

Un altre dia. A Hyde Park m'agrada que l'herba no estigui del tot tallada; els trossos amb herba alta són molt britànics: el camp dins la ciutat. Passa gent que camina en direccions diferents, a velocitats diferents. Sortint del parc em topo un altre cop amb el Royal Albert Hall. Déu meu quins mamotretos, el teatre i el templet! Els trobo tan exagerats! M'assec als esglaons del monument, d'esquena al príncep daurat, com fan altres turistes i em vaig mirant amb deteniment el Royal Albert Hall. La perspectiva d'un edifici de planta rodona, les línies, les finestres quadrades que alternen amb les d'arc, el joc del roig dels maons i del blanc. Trec el quadern, m'hi estic una bona estona i em sembla que entenc alguna cosa. M'aixeco amb molta força.
Amplieu-lo, si us plau :)