dilluns, 13 de novembre del 2006

La Torre Agbar per dins (2)

Continuem amb l'interior de la torre Agbar i avui comencem amb una mica de simbologia.

A cada pis, ens diuen, hi ha una finestra més gran que les altres que és la que està encarada a la Sagrada Família, ja que la torre és en certa manera un homenatge a Gaudí. I veurem, i ens hi faran fixar, uns quadrats de colors esvaïts pintats a la paret de la torre central, que volen evocar els reflexos dels vidres de colors de la torre exterior, com si fóssin els colors de la llum filtrant-se pels vitralls d'una església gòtica. La veritat és que jo em vaig pensar que eren de debò reflexos de la llum exterior... La forma exterior de la torre recorda també el dibuix d'una de les torres encara per construir a la Sagrada Família (una que ha de ser més massissa que les altres), i fins i tot pot imaginar-se que hi ha inspiració de les formes de la muntanya de Montserrat. Per referències que no quedi.

I per continuar amb els aspectes simbòlics, la torre és com un gèiser que s'alça a partir d'un volcà. D'aquí que els colors bàsics que ofereix la torre normalment són el vermell a la base (el foc), el blau (del xorro d'aigua del gèiser) i el blanc a dalt (de l'aigua que es pulveritza). Voilà. Ni fal.lus, ni supositori, ni coet: gèiser.
(Ah, i les parets irregulars del tram d'escala que baixa a l'auditori, les vam tocar ahir, doncs són irregulars pèrquè estem baixant per la boca d'un volcà.)

El dia que ve la visita d'una planta d'oficines, i de la planta del bar restaurant.