dijous, 25 de juliol de 2019

EULÀLIA PETIT VILÀ. Barcelona, 11 d'abril de 1950 - 25 de juliol de 2019.

L'Eulàlia Petit Vilà ha mort a casa, als 69 anys, el 25 de juliol de 2019. El seu fill, Adrià Bofill, la seva germana, Mariona; la seva nora, Eva Bofias, i els seus nets, Adela i Joan; els seus cunyats Rafael Senra i Queralt Molera; els seus nebots, Anna, Pere, Martí, Maria, Pau i Júlia; i l'Ascensió Solé, us ho fan saber. La sala de vetlla estarà oberta divendres 26 de juliol de 15:00 a 21:00 i la cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte 27 de juliol a les 11:00 al Tanatori de Les Corts de Barcelona.


Tenim dues vides i la segona comença quan t'adones que només en tens una...

Mi alma tiene prisa. Mario de Andrade.


2 comentaris:

artur ha dit...

Us acompanyo en el sentiment, per la pèrdua del ésser estimat.
La trobarem a faltar...Una abraçada forta.

María, Madrid ha dit...

El silenci s´ha posat el meu voltant i no puc parar de plorar. Eulàlia ha estat per a mi durant trenta anys una referència, un exemple a seguir: de força, de lleialtat, de coherència humana i política (si es que parlem de coses contraries), d´humanitat, de solidaritat amb el diferent, de respecte i admiración per tots el paisatges i totes les llengües, i de curiositat, sempre, de tot per tots. Oberta a tot, però molt i molt barcelonina. He tingut el plaer de passetjar molt la seva ciutat amb ella; i sempre, sempre m´ensenyava coses noves i sorprenens. Quantes vegades jo li deia i reia: quam sigui gran vol ésser com Eulàlia.
Hem compartit penes i joies, dificultats i contradiccions, i alguna agarrada perquè totes dues són una mica mandonas.
Estic envoltada de coses de Eulàlia: arracades, dibuixos,llivres, magnetos fets per ella, mocadors, calendaris que guardava perquè em donava llàstima fer-los servir i fer malbé els dibuixos, menys el de aquest any que està penjant a la cuina amb assenyalements diversos. Quam va arribar, vaig trocar-la per confessarla que la resta estava guardada però que aquest el faria servir:Rius i ponts... Vaig portar-la de Berlí un quadern bauhaus perque comencés a dissenyar el del any 2020.
Tantes coses...
Abans de començar un viatge, si jo savia que ella havia estat, eren un gust les recomanacions que em feia i que guardo de cada viatge. Va a ésser ella, quam vaig anar a Praga qui em va dir que no deixés de veure la arquitectura art decó i cubiste, de fet i des de aquell viatge la arquitectura es una part importantíssima de tots els meus viatges. El abril vaig fer la ruta de la Bauhaus i a la nit, li enviava les cases boniques que anava veient.
Les Barcelonetes han estat no només una guia de viatges, sinò també de vida, de preocupacions i de interessos comuns i compartits.
M´agrada molt que sigui a les barcelonetes on puc explicar qui era Eulàlia Petit Vilà per
a mi i la huella profunda y que para siempre deja en mi vida.
Malgrat que llum sempre ha estat un far, un arrel. María, desde Madrid.