divendres, 2 de març del 2018

La Marina del Prat Vermell. Colònia Bausili


Es pot ampliar el dibuix
S'ha de continuar passejant.
Aquest diumenge passat, vaig saber de l'existència de l'antiga colònia Bausili a la Zona Franca.
Aquí trobareu una informació detallada del que era i del que encara en queda, així com algun testimoni personal d'habitants de la colònia.
I aquí informació de la transformació del barri de La Marina del Prat Vermell que acabarà de liquidar les poques restes antigues de la zona.
Aquest curt passatge de la Colònia Bausili és un vestigi de l'arquitectura d'algunes colònies, amb uns jocs d'escales que porten al pis superior gensn corrents.
És un carrer tranquil amb la gent fent vida a fora, alguna criatura jugant i un vellet amb cadira de rodes que pren el sol a l'entrada de casa seva.
Els habitants amb qui vam parlar estan enfadats amb l'Ajuntament perquè sembla que d'aquí dos anys els fan fora definitivament, i ens van assenyalar que ja hi ha un dels pisos que ha quedat deshabitat i que té porta i finestres tapiades.
No sé els intríngulis de tot plegat, ni demandes del propietari, ni import dels lloguers, ni compromisos amb el que s'hi ha de construir. Ni tampoc qui defensa aquests veïns i aquest passatge, si és que hi ha algú que ho fa.

Però em va semblar una veritable pena que un vestigi tan petit no es pugui conservar, que sigui tan enorme la voracitat de la nova construcció i que no es pugui integrar el que és vell, quan és tan minúscul, amb el que serà nou, i sense cap mena de dubte, gran.