dimecres, 4 de gener del 2012

El GR92 - Tercer tram. Cadaqués - Roses

Després del segon tram (El Port de la Selva- Cadaqués) ve Cadaqués - Roses.

Tram de costa, excepte el Cap Norfeu que es talla per l'interior. De costa verge, com no em pensava que en quedés cap tros a Catalunya. Sembla que és un paratge sense aigua, que mai va estar ni poblat ni conreat. Ara que, tècnicament, es podria dur l'aigua des d'on fos, no s'hi ha construït perquè em sembla que és zona protegida.

És una excursió preciosa, però això sí, no es para de pujar i baixar a les cales.
Passem cala Jóncols, una pura meravella, cala Calitjar, cala Pelosa i després cala Montjoi, on hi ha el Bulli, ara tancat. Continuem camí de l'Almadrava i Roses, i veiem sobre la Punta Falconera tota la badia de Roses, amb les Medes i el Montgrí al fons, de siluetes tan característiques, però girades de l'altra banda -estem acostumats al Baix Empordà!

Són gairebé les cinc i el mar és de tots els colors blau cel imaginables. Es veu el fum d'uns quants vaixells de pesca que van cap al port de Roses a tota màquina, perquè si arribem tard els posen una multa. És una de les visions més maques dels últims mesos! He pensat en aquells versos del Cant Espiritual de Joan Maragall:
Amb quins altres sentits me'l fareu veure
aquest cel blau damunt de les muntanyes...
i el mar immens, i el sol que per tot brilla?

(Si us plau, cliqueu sobre el dibuix!)

2 comentaris:

Magda ha dit...

Eulàlia, no la coneixia la teva bassant com a dibuixant: felicitats, m'han agradat molt i el dibuix arquitectònic molt bo.

Eulàlia ha dit...

Doncs ja veus... :-)
Aquest any he estat realista i ja no he intentat formar part del grup de lectura de ciència. Potser l'any que ve.
Bon any
Eulàlia