dilluns, 2 de febrer del 2009

La Clase o Entre les murs


Nova recomanació cinematogràfica: Entre les murs, traduïda com La Clase.

Crec que agradarà a qualsevol que es dediqui o s'hagi dedicat, de lluny o de prop, a l'ensenyament, perquè és enormement suggerent a propòsit del que passa a l'aula, el bo i el dolent. En realitat, la traducció en castellà -La clase- és "lliure", però no és cap bestiesa.
És una pel.lícula entre la ficció i el documental, protagonitzada pels mateixos alumnes de l'Institut del 20e arrondissement de París on es roda el film. El director, Louis Cantet ("Recursos Humanos") ha triat també com a actor protagonista -el que fa de mestre-, el mateix autor del llibre que ha donat peu a la pel.lícula.
L'anècdota, cap al final, de l'alumna que ha llegit La República de Plató, és molt bona... i molt versemblant!
Es podrien fer moltes reflexions sobre l'ensenyament en un món tan globalitzat com el nostre o el parisenc.
Única crítica: és un pèl claustrofòbica, ja que el títol en francès -Entre les murs- és exacte, tot passa dins el col.legi, cap escena a casa de cap professor, a casa de cap alumnes, cap escena en dissabte o diumenge.

2 comentaris:

Martí ha dit...

Quan he llegit el teu missatge he tingut un cacau mental bastant gran.

Primer m'ha semblat un comentari tipus spam ja que comentaves que tenies un bloc i que m'enllaçaries al bloc del teu institut.
Desprès he entrat al teu bloc i he començat a rumiar el fet de que fossis una professora de l'EHTB (on jo hi estudio, lògicament). He entrat al bloc de l'EHTB i si, he vist un enllaç cap al meu espai.

Bé, t'acabo d'explicar el seguit de reaccions que he sentit quan he llegit el teu comentari.

Per tant, dedueixoq ue ets una professora de l'escola. Jo diria que de francès o anglès. Unicament faig francès hi ho faig amb la Rosa.


El teu bloc m'agrada, amb unes línies simples i personals que li atorguen aquell punt de intimitat.

Bé, et deixo que tinc la poma al foc.


Martí

Eulàlia Petit Vilà ha dit...

Martí, ets a la classe del costat!! Entro sovint a buscar cartells, diccionaris o el cassette!! Abans d'aquest cap de setmana t'hauré trobat!!
Molt maco el video dels spaguettis, i interessants les notícies
Eulàlia