dissabte, 13 de gener del 2007


Seguint el to informatiu que casualment va agafar aquest blog, faig propaganda de ràdio i televisió franceses, per als que vulgueu fer pràctica de francès o veure el caire que agafen les notícies a França.
La RFI (Radio France Internationale) sembla ser que té un repetidor, antena o el que sigui, a l'Institut Francès de Barcelona, en tot cas es pot sentir força bé a tota la ciutat, sintonitzant FM 105'35.

Pel que fa a la televisió, els francesos tenen la TV5 que s'emet per a tot el món. És el seu canal públic internacional. Per internet podeu entrar-hi per aquest link i us recomano en especial veure un programa que es diu Sept jours de la Planète, que és un noticiari setmanal. D'algunes de les notícies del programa se'n fa una presentació didàctica, és a dir que es poden veure i escoltar per internet i fer després uns exercicis de comprensió, autocorrectius.
Aquests noticiaris, ja sigui sencers ja sigui fragmentats amb activitats associades, estan visibles a la web durant dos mesos. Us proposo que cliqueu directament aquí per fer la prova. I a continuació trieu "Voir le journal dans son intégralité" o bé "Exercises en ligne".
En general les notícies africanes tenen més dimensió que les d'aquí.
(A veure si el blog torna a arrencar i explico coses de Vichy, on justament es preparen setmanalment alguns d'aquests exercicis didàctics del "Sept jours de la planète")