diumenge, 6 de març del 2005

Interiors: B&B amb vànoves i cortinatges

"In nineteen forty five, when we left India...", dit amb veu engolada i estrafent l'accent dels locutors de la BBC, és una frase amb què alguns escocesos es burlen de la fonètica anglesa- m'informen.
Doncs a mi, la decoració d'aquest altre bed and breakfast m'ha fet pensar en la frase en qüestió. M'he dit que la casa sembla muntada per algú que acaba d'arribar de l'Índia i que s'instal.la per a la jubilació. Hi ha alguna cosa de família bona vinguda a menys.
Alfombres, cortines, tapisseria, paper de paret: res és senzill ni funcional. Fotos esgrogueïdes, trofeus de plata, un retrat a l'oli, vaixella de filet daurat al bufet, bastons antics i paraigües amb puny treballat a l'entrada, algun record exòtic...
Crec que és una impressió buscada, com és també el cas dels pubs foscos, una mica bruts, amb decoració de fusta, recarregats, càlids i acollidors, que m'han dit que els encarreguen. O sigui, que hi ha una empresa que et munta nou de trinca un pub britànic vell. La veritat és entremig: els agrada aquest estil.
Em queixo a un conegut i li dic que m'agradaria que en el bed and breakfast el menjador fos obert al vespre per llegir o dibuixar una estona. Em contesta: "Dona, demana'ls-hi i, si no accedeixen, els hi dius que com pot ser, si justament al Pickwick hi ha un fragment en què en un lloc així el protagonista escriu una carta que... Inventa't el tros...".