diumenge, 6 de març de 2005

Interiors: B&B amb vànoves i cortinatges

"In nineteen forty five, when we left India...", dit amb veu engolada i estrafent l'accent dels locutors de la BBC, és una frase amb què alguns escocesos es burlen de la fonètica anglesa- m'informen.
Doncs a mi, la decoració d'aquest altre bed and breakfast m'ha fet pensar en la frase en qüestió. M'he dit que la casa sembla muntada per algú que acaba d'arribar de l'Índia i que s'instal.la per a la jubilació. Hi ha alguna cosa de família bona vinguda a menys.
Alfombres, cortines, tapisseria, paper de paret: res és senzill ni funcional. Fotos esgrogueïdes, trofeus de plata, un retrat a l'oli, vaixella de filet daurat al bufet, bastons antics i paraigües amb puny treballat a l'entrada, algun record exòtic...
Crec que és una impressió buscada, com és també el cas dels pubs foscos, una mica bruts, amb decoració de fusta, recarregats, càlids i acollidors, que m'han dit que els encarreguen. O sigui, que hi ha una empresa que et munta nou de trinca un pub britànic vell. La veritat és entremig: els agrada aquest estil.
Em queixo a un conegut i li dic que m'agradaria que en el bed and breakfast el menjador fos obert al vespre per llegir o dibuixar una estona. Em contesta: "Dona, demana'ls-hi i, si no accedeixen, els hi dius que com pot ser, si justament al Pickwick hi ha un fragment en què en un lloc així el protagonista escriu una carta que... Inventa't el tros...".

Cap comentari: