diumenge, 12 d’octubre del 2014

L'Empordà cantat als E.U.A

 
Rebo aquest video de youtube on hi ha una coral del Knox College cantant L'Empordà, una petita meravella. 

Busco a Google què és el Knox College i on és, i em trobo que és a Illinois i que va ser fundat el 1837 amb idees lliberals i d'obertura social. M'imagino, sobretot pel nom, que va ser fundat per un escocès.

Els anys que vaig anar sovint a Edinburg perquè hi tenia la família, vaig fer un dibuix d'una estàtua de John Knox (a dins de l'església de St Gilles a Edinburg), que va ser qui va promulgar les idees calvinistes a Escòcia i fundar l'actual església presbiteriana escocesa, històricament enfrontada a l'església anglicana. L'església escocesa és molt més "protestant", més puritana -tremendament puritana-, amb idees d'igualtat, socialment més "productiva".

Aquells anys també vaig llegir un llibre, The Scottish Enlightenment -un dels primers llibres que em vaig atrevir a llegir en anglès- que fa referència al període la la Il·lustració escocesa (al segle XVIII). El vaig trobar interessantíssim: moltes de les universitats americanes van ser fundades per emigrats escocesos. I ara resulta que hi canten l'Empordà!


1 comentari:

knowledge ha dit...

One of the best articles ever. Honestly, it deserves more and more depth. I had the pleasure of reading your article and I am proud of you for what you offer in your blog. You are an example of blogs that provide useful content.
من أفضل المقالات على الإطلاق صراحة تستحق التعمق أكثر واكثر لقد سعدت بقراءة مقالك وانا فخور بك وبما تقدمه في مدونتك ف انت مثال للمدونات التي تقدم محتوي مفيد

تنظيف موكيت بالدمام
شركة تنظيف موكيت بالدمام
شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة تنظيف بيوت بالدمام
شركة نظافة بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة نظافة عامة بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام