dimarts, 16 d’abril del 2013

El Saló del Còmic

Amb això del Barcelona Dibuixa resulta que ens van donar una invitació per assistir dissabte passat al Saló del Còmic.
Aquí sobre, el dibuix que vaig fer de Guy Delisle explicant els avatars de l'àlbum que ha fet sobre Pyong Yang, capital de Corea del Nord.
(Dues anècdotes:
Diu que quan va arribar a l'aeroport el va venir a buscar una guia i li va oferir un ram de flors. Que estrany tanta delicadesa, va pensar. La guia li va dir que abans d'anar a l'hotel anirien a conèixer els llocs més importants de la ciutat. Ell seguia darrera, amb el ram a la mà. La guia el va dur a alguns locs i també davant d'una estàtua gegantina de Kim Il Sung, l'avi de l'actual capo del país. Als peus de l'estàtua li va dir que ja podia dipositar el ram.
També va explicar que el diumenge la ciutat es converteix en una altra cosa. No hi circula absolutament cap vehicle perquè per estalvi energètic està prohibit que en circuli cap. Tot està força mort. Veu un grup de dones que carreteja galledes d'aigua per regar una gespa... i de cop un desfile, i més enllà, un altre... Pregunta i li contesten que els diumenges la gent s'entrena per als desfiles de veritat. Sense comentaris.)
Aqui sota, portada del seu àlbum.