dijous, 22 d’abril del 2010

Sant Jordi 2010

Per Sant Jordi en un blog s'acostumen a recomanar llibres. Recomano, doncs, perquè m'ha agradat molt, el que acabo de llegir: El edificio Yacobián, de Alaa Al Aswany.

Perdoneu, però no és cap novetat editorial. Veig que la ressenya de EL PAÍS és del maig del 2007 i diu que va ser editat en castellà per MAEVA i en català per Edicions de 1984. També veig que se'n va produir una pel.lícula el 2006. Jo l'he llegida en castellà editada per E M BOLSILLO el 2010.

És una novel.la on es narren de manera molt clàssica les vides de diversos personatges que viuen en aquest edifici, l'edifici Yacobian, fet construir el 1934 al centre de El Caire per un magnat armeni, Hagop Yacobian. Al terrat de l'edifici hi viuen uns personatges molt populars, contraposats als qui viuen als amplis apartaments i a través de les històries de tots plegats se'ns retraten aspectes de la societat egípcia, a principis dels anys 90.
M'han interessat el lloc i l'època (tinc previst anar a Egipte a l'octubre!!) i la novel.la m'ha semblat una novel.la honrada.


4 comentaris:

miquel ha dit...

Bona diada, Eulàlia!
Potser li regalaré a la meva dona, que se'n va a Egipte el mes que ve.

Lola.B ha dit...

Hola Eulàlia!
Per la Sant Jordi, jo t'aconsello un libre que es diu "On beauty" (traduït al castellà "Sobre la belleza") de Zadie Smith. Tampóc és una gran actualitat (va ser publicat al 2006), però m'ha agradat moltísim. Però potser ja l'ha llegit:-)
En el cas contrari, aqui tens una crítica breva de telerama:
http://www.telerama.fr/livres/de-la-beaute,20731.php
Petons!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Eulàlia ha dit...

Pere, segur que li agrada!
Lola, em miro la crítica
Vaig a fer uns altres posts de Sant Jordi, tant a Barcelonetes com a Canvi de pell.