dimecres, 22 de setembre del 2004

Som-hi una altra vegada

He partit peres amb l'AUNA, que deu ser una companyia magnífica menys quan no els funciona alguna cosa i et quedes sense internet i et diuen que la culpa és teva: "Señora, esto es su sistema operativo". Alliberada tècnicament i psicològicament de l'AUNA i de l'ansietat que et fiquen al cos, sembla que això torna a funcionar. Com que els problemes es van agravar a partir de la terrible tempesta de finals d'agost a Barcelona, ara m'encomano als déus precolombins del cel, del llamp i del tro amb el següent post:
Fins al 10 d'octubre hi ha a La Pedrera una exposició d'art escultòric del Mèxic precolombí que porta el títol de El cos i el cosmos.
És magnífica.
Les peces són bellíssimes i estan il.luminades perquè encara facin més efecte. L'ordre és molt lògic, cosa que actualment s'ha d'agrair. I, si bé la visita està ja justificada pel valor estètic, hi ha visites guiades cada dia a les 6 de la tarda que permeten aprendre i entendre alguna cosa d'aquest art precolombí, absent en tantes històries sobre el descobriment d'Amèrica.
Per il.lustrar aquesta nota he triat dues figures de pensadors, justament perquè vaig entrar a l'exposició amb la idea falsa que aquestes actituds semblen exclusives del món greco-romà.